5 Haz 2018

watchOS 5 hakkında her şey!




Apple, WWDC 2018 etkinliğinde Apple Watch için watchOS 5 güncellemesini duyurdu. watchOS 4’e göre çok daha hızlı olan watchOS 5 güncellemesi ile Apple Watch artık iPhone’dan bağımsız olarak daha çok şey yapabiliyor. Peki, watchOS 5 özellikleri neler? watchOS 5 güncellemesi ne zaman sunulacak?
Apple watchOS 5 özellikleri ile sporseverleri sevindirecek!Apple‘ın her sene düzenlediği WWDC konferansında tanıtılan bir başka yenilik ise, yeni watchOS sürümü oldu. Apple Watch‘un yeni işletim sistemi sürümü olan watchOS 5, WWDC 2018’de tanıtıldı.
watchOS 5 özellikleri sdn 3
Apple‘ın giyilebilir teknoloji cihazı olan Apple Watch, yeni watchOS ile birlikte artık daha güçlü ve daha kişiselleştirilebiliyor. Yeni watchOS ile birlikte Apple Watch kullanıcılar daha aktif ve bağlantıda kalabilecek.
Sağlık ve fitness alanında önemli geliştirmeler içeren yeni watchOS ile birlikte Apple Watch kullanıcıları hedeflerine ulaştıkça ödüller kazanabilecek.
Ayrıca bu kazanılan ödülleri arkadaşlarınızla paylaşabilmek de mümkün bir hale geliyor!
Apple Watch yeni watchOS ile birlikte yoga egzersizlerini algılayabilecek, koşularda dakikada adım sayılarını gösterebilecek. Ayrıca saatler arasındaki iletişim artık hem hücresel hem de WiFi üzerinden sağlanabilecek.
Biraz nostaljik bir hareket yapan AppleWalkie-Talkie isimli telsiz görevi gören bir özellik de ekledi. Hem hücresel veri üzerinden hem de WiFi üzerinden kullanılabilen bu özellik ile arkadaşlarınızda çok daha hızlı bir şekilde iletişim kurmanız mümkün hale geliyor!
watchOS 5 özellikleri sdn 5
Siri konusunda da geliştirmeye giden Apple, kullanıcıların taleplerini watchOS‘a entegre etmiş. Siri kullanırken, Hey Siri demeniz gerekmiyor. Yeni watchOS ile birlikte web tabanlı içerikleri de görebileceğiz.
Mini bir Safari gibi düşünebileceğimiz özellik sayesinde internetten içeriklere erişmek mümkün olacak.
Apple’ın konuyla ilgili olarak yaptığı tanıtım konuşmasına göre Apple Watch ile web içeriklerine erişmek saçma bir fikir gibi geliyor olsa da her zaman bu durumun geçerli değil.

0 yorum: